Dacă ați visat mereu să ajungeți în America, supranumită Țara tuturor posibilităților, acum aveți o șansă – Loteria Vizelor. Înregistrările în acest program au început în data de 1 octombrie 2013 și se vor finaliza în data de 2 noiembrie 2013, ceea ce înseamnă că mai aveți la dispoziție 13 zile în care să aplicați pentru o viză de rezidență permanentă în Statele Unite.

Câștigătorii vor fi anunțați pe 1 martie 2014, potrivit unui anunț al Ambasadei SUA în România.

Cerințele de calificare pentru acest program presupun ca solicitantul să fie născut într-o țară care participă la program sau să fie căsătorit cu o persoană care s-a născut într-o țară eligibilă. Din punct de vedere al educației și experienței, regulamentul cere ca fiecare solicitant să fie ori absolvent de liceu sau echivalentul acestuia, adică absolvent a douăsprezece clase elementare și secundare, ori să aibă cel puțin doi ani de experiență profesională, în ultimii cinci ani, într-o meserie pentru care calificarea necesită cel puțin doi ani de pregătire sau experiență. Studiile sau experiența trebuie să poată fi dovedite. În plus, aplicanții trebuie să aibă cazierul curat.

Programul de imigrare Diversity Visa a fost înființat în anul 1990, iar până acum au fost 24.100 de români care au primit permisul pentru America. În fiecare an, aproximativ 35.000 de români aplică pentru vize în SUA în fiecare an. Numărul de vize acordate anual este de 50.000.

Înscrierile se fac numai online, accesând formularul electronic la adresa www.dvlottery.state.gov, iar o persoană poate trimite un singur formular de înscriere, pentru că mai multe formulare trimise duc la descalificarea persoanei. Ambasada Statelor Unite reamintește că solicitările care se califică vor fi selecționate în mod aleatoriu, de un computer.

Greșeli de evitat

Pentru ca dosarul să nu fie respins, solicitanții trebuie să fie foarte atenți când completează formularul. Iată câteva greșeli frecvente pe care trebuie să le evitați:

  1.  scrieți numele de familie în locul numelui mic. Pentru evita această greșeală, aici găsiți traducerea formularului;
  2. trimiteți o singură aplicație;
  3. fotografia trimisă trebuie să fie digitală, în formatul .jpg;
  4. în cazul în care primiți acest mesaj: „Please Try Again. Due to volume of traffic to the 2013 Diversity Visa program (DV-2015) web site, your application could not be processed at this time. Please try your application again later. Your input up to now has not been stored, so your application will NOT be counted as a duplicate.”, mai încercați, pentru că sunt momente în care sistemul este blocat din cauza numărului mare de aplicanți;
  5. nu folosiți diacritice;
  6. dacă se schimbă situația civilă a solicitantului, după trimiterea aplicației, trebuie anunțată ambasada americană.

Comentarii pe Facebook

Părerea voastră despre acest articol este importantă. Postați comentariile și pe Facebook pentru a le împărtăși cu prietenii!

Share your vote!


Do you like this post?
  • Fascinated
  • Happy
  • Sad
  • Angry
  • Bored
  • Afraid

3 COMENTARII